Hoe kon ik na amper 3 dagen weten wat het is om mama te zijn?

Ik voelde mij voor het eerst mama toen ik het hartje van ons kindje voor het allereerst hoorde kloppen. Ze zeggen wel eens “de geboorte van een kind, is de geboorte van een moeder”. Dat moedergevoel kwam er bij mij dus al wat eerder. Maar samen met de geboorte van mijn kind, werd bij mij ook wel een enorm verantwoordelijkheidsgevoel geboren. Een gevoel zo intens dat ik even panikeerde…

Hoe kan iemand die planten laat doodgaan en van tijd tot tijd de kat vergeet eten te geven nu voor een kind zorgen? Achteraf bekeken was die bezorgdheid ongegrond en groei je in een razend tempo in je rol als moeder. Binnen een fractie van een seconde besef je dat dit echt is… Echter nog dan die positieve zwangerschapstest en echter dan die eerste harttonen.

Even slikken en weer doorgaan… Mama zijn is echt niet niets, dat kleine hummeltje is zo afhankelijk van je, aan mij dus om hem alles te geven wat ik te geven heb.

Amper drie dagen nadat ik mama was geworden, was het toevallig ook al moederdag! Mijn vriend was zo attent om deze dag niet zomaar te laten passeren en dus kreeg ik een cadeautje en een mooi boeket om mijn ziekenhuiskamer wat op te fleuren. Aan dat boeket hing een kaartje “voor de liefste mama”. Maar hoe kon ik nu na amper 3 dagen weten wat het is om mama te zijn? En al helemaal of ik wel de liefste mama was?

Intussen, 16 maand later, weet ik dat gelukkig wel! En al moet ik mij soms kwaad maken en lieten we Nowah onlangs kennismaken met de befaamde “hoek”, ik probeer voor hem de allerliefste mama te zijn die ik kan zijn.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Na ondertussen 16 maand kan ik je bevestigen dat je wel zeker de liefste mama bent! En ook de allerbeste mama die Nowah zich kan wensen! ❤️

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: