Wat is het toch stil zonder baby! Plots besef ik vanwaar de term “oorverdovende stilte” komt. Heerlijk! Even onder wat vrienden, een glaasje rosé. “Pingping”, een berichtje! Het gevoel dat er iets aan de hand is bekruipt me… “alles gaat goed, flink gespeeld en flink gegeten, nu Nowah klaarmaken voor zijn bedje”. Oef, ik moet me geen zorgen maken. Het komt allemaal wel goed.

Hij zou nu in bed moeten liggen, maar waarom krijg ik dan geen berichtje? Hij wil zeker niet slapen he? Ik kijk om de 5 minuten op mijn gsm… Minuten die wel uren lijken te duren. Nog steeds geen bericht. Maar geen nieuws is goed nieuws toch? “Laat het los, Fay, alles is OK, anders had je het wel gehoord” , denk ik bij mezelf. Wat zou hij nu aan het doen zijn?

“Pingping”… Daar is dan het verlossende berichtje! “Eventjes gehuild, maar hij ligt mooi te slapen”, en een foto van mijn flinke kerel in zijn reisbedje. Enerzijds een gevoel van opluchting, anderzijds dat knagende schuldgevoel… “zou hij het ons kwalijk nemen dat hij niet gewoon thuis in zijn eigen, vertrouwde bedje kan slapen”?

Mijn vriend stelt me gerust, “alles is OK schat, hij ligt mooi te slapen! Tijd om even te genieten nu”. Nog een roséetje dan maar! Even bijkletsen met de vrienden, wat heb ik dit gemist.

“Zou hij nog steeds slapen”? Ik kan het niet laten en stuur een appje naar mijn mama, wel met een smiley erachter natuurlijk, want wij maken ons geen zorgen en zijn helemaal zen! Een foto terug, hij ligt nog steeds exact hetzelfde… Blijkbaar… Hij is OK! Natuurlijk is hij OK! Nog 1 roséetje dan?

10u30! Wat? 10u30 en nu pas wakker? Wakker zonder het gehuil van mijn baby. Zonder het geluid van de babyfoon! Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat ik nog zo lang heb kunnen uitslapen. Snel neem ik er mijn gsm bij, een berichtje ! “Nowah heeft flink geslapen en flink ontbeten, we gaan nu een wandelingetje maken naar de markt. Tot straks” gevolgd door wederom een foto van ons zoontje. Ons blije zoontje! Alles is OK! Die eerste nacht logeren is vlekkeloos verlopen. Zie je wel dat ik me geen zorgen moest maken? Zorgen maken… Ik???

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: